Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Wijk en buurt

Huurders blij met sleutels nieuwe eengezinswoning in de Westwijk

Halverwege vorig jaar startte de bouw van de eengezinswoningen aan de Floris de Vijfdelaan in Vlaardingen. Nu, driekwart jaar later, zijn de woningen klaar en ontvangen de huurders de sleutel. De woningen zijn een aanwinst in de Westwijk. De oude appartementen waren in zeer slechte staat. Die hebben nu plaatsgemaakt voor duurzame eengezinswoningen waar zoveel vraag naar is.

Wonen met plezier en dan vooral samen

De eerste sleutel werd symbolisch overhandigd door René van der Heijden, manager bedrijfsvoering bij Waterweg Wonen, aan mevrouw Jurrien. Zij had de eer om als eerste de nieuwe woning te betreden. Mevrouw Jurrien: “Ik woonde altijd al in deze buurt. Daarom ben ik heel blij dat ik hier nu een nieuwbouw eengezinswoning kan huren. Samen met mijn buren hoop ik er een gezellige wijk van te maken.”

64 energiezuinige eengezinswoningen

In totaal worden er 64 eengezinswoningen opgeleverd; 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De koopwoningen zijn verkocht door bouwonderneming Plegt-Vos. De woningen hebben 4 kamers, vloerverwarming en een warmtepompinstallatie met boiler. Deze installatie zorgt voor verwarming en warm water voor de keuken en de douche.

Nul-op-de-meterwoningen

De basiskeuken kan eventueel naar wens uitgebreid worden naar andere opstellingen en apparatuur. Het dak ligt vol zonnepanelen die minstens evenveel energie opwekken als dat er (op basis van gemiddelden) verbruikt wordt. Mede hierdoor zijn het nul-op-de-meter- (NOM-)woningen.

NOM-woningen zijn zeer energiezuinig en zeer goed geïsoleerd zodat er weinig energie nodig is om de woning warm te houden. Een NOM-woning heeft geen gasaansluiting meer; alle installaties zijn elektrisch. Klaar voor de toekomst dus.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Begin november vorig jaar maakten de nieuwe bewoners al kennis met elkaar. Samen met de bouwonderneming organiseerde Waterweg Wonen een meet & greet voor de 50 huurders en 14 kopers. Zo konden zij speeddaten aan grote biertafels. De buren vonden elkaar snel. De vragen op tafel zorgden voor goede gesprekken. Ook de kinderen maakten direct contact.

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’; die uitdrukking bestaat niet voor niets. Je woongeluk is namelijk mede afhankelijk van je buren. Zo ook in de Westwijk. De huurders en kopers gaan samen een nieuw avontuur aan door te gaan wonen in deze nieuwbouwwijk.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Nieuws

Je zou bijna denken dat het overnametijd is in de wereld van SEO en online marketing. Vandaag maken Leads.io en Klik Proces bekend dat...