Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Drenthe

Inschrijving Kern met Pit geopend voor bewoners met goed idee voor hun buurt

Van beweegpark tot pluktuin, van buurtkamer tot repaircafé; al 45 jaar ondersteunt Kern met Pit mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit is nu geopend.

Gratis ondersteuning

Deelnemers aan Kern met Pit kunnen de kennis en het landelijke netwerk inzetten van Katalys, de nieuwe naam van KNHM foundation. Ze krijgen gratis ondersteuning om aan de slag te gaan. Een eigen adviseur als coach, interessante workshops (bijvoorbeeld over fondsenwerving), de mogelijkheid om je (online) netwerk uit te breiden en technische expertise van ingenieursbureau Arcadis. Dat zorgt vaak voor een enorme boost.

Door mee te doen met Kern met Pit kunnen initiatiefnemers terugvallen op iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak, een bouwtekening kan beoordelen of het gesprek met de gemeente mee kan voeren.

Buurt, dorp of wijk beter, groener, gezonder en gezelliger maken

4,2 miljoen Nederlanders zetten zich actief in voor hun eigen omgeving, weten we uit onderzoek. Ze gaan aan de slag om het leven in hun buurt, dorp of wijk beter, groener, gezonder en gezelliger te maken. Kern met Pit helpt bewoners met informatie, praktische workshops en de begeleiding van deskundige adviseurs die als vrijwilliger hun kennis en ervaring inzetten. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk.

Deelnemers zijn verspreid over heel Nederland. Van dorp tot stad: Kern met Pit is er voor iedereen met een goed idee voor zijn buurt.

Schrijf je in voor Kern met Pit 2024

Heb jij ook een goed idee en wil je samen met buren of wijkgenoten aan de slag? Kan jullie plan wel wat extra pit gebruiken? Dan is het nu tijd voor actie. Schrijf je in voor Kern met Pit 2024.

https://youtu.be/rnUeQPRU_zE?si=Y32JrIuDJNFiNYZm

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...