Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Cultuur

Harrie Jekkers terug in de Haagse Koninklijke Schouwburg met nieuwe voorstelling

Harrie Jekkers is terug bij Het Nationale Theater in Den Haag. Vanaf september speelt de Haagse cabaretier, zanger en schrijver zijn nieuwe voorstelling ‘In mijn liedjes kan ik wonen’. Dit muzikale programma is vanaf september te zien op de zondagmiddagen in de Koninklijke Schouwburg. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Gezongen autobiografie

Na vier jaar uitverkochte zalen met zijn vorige voorstelling ‘Achter de duinen’is Jekkers terug met een nieuw programma. In ‘In mijn liedjes kan ik wonen’ ligt de nadruk op – zoals de titel al suggereert – muziek. Naast zijn eigen nummers speelt Harrie ook liedjes van andere artiesten, die in zijn jeugd een bron van inspiratie voor hem waren.

Zoals we gewend zijn van Jekkers, praat hij de nummers op humoristische wijze aan elkaar. ‘In mijn liedjes kan ik wonen’ is een muzikale reis door Harrie Jekkers’ wereld: een gezongen autobiografie.

Terug in de Koninklijke Schouwburg

In 2018 nam Harrie Jekkers het stokje over van cabaretier Paul van Vliet als vaste bespeler van de Koninklijke Schouwburg op de zondagmiddagen. Tienduizenden bezoekers genoten van zijn solovoorstelling ‘Achter de duinen’. Het was voor het eerst in 23 jaar dat Jekkers weer met een soloprogramma te zien was. Als dank doopte Het Nationale Theater het ronde pleintje voor de Koninklijke Schouwburg om tot het Harrie Jekkersplein; een verwijzing naar zijn lied ‘De straatnaambordjesblues’ uit 1990.

Op zondag 22 september is ‘In mijn liedjes kan ik wonen’ voor het eerst te zien. Daarna speelt Harrie Jekkers zijn voorstelling nog zeven keer op het Haagse podium.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...