Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Mens en samenleving

Ouderen veilen zelfgemaakt mozaïek voor Marokko

Bewoners van woonzorgcentrum De Makroon in hartje Amsterdam, veilen hun zelfgemaakte mozaïek voor slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Vanaf donderdag 5 oktober is het mozaïek te bezichtigen in het DeLaMar Theater, waar het tentoongesteld wordt. De online veiling verloopt via veilingsite Marktplaats. De opbrengst gaat volledig naar giro 6868, voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers in Marokko.

Opbrengst volledig voor slachtoffers aardbeving 

Toen op 8 september 2023 de aarde in Marokko begon te beven, schrok de hele wereld. Overal kwamen mensen in beweging om te helpen, van jong tot oud. Er werden vele acties gestart. Ook onder ouderen ontstond direct de behoefte om iets te doen, te helpen. Bij woonzorgcentrum De Makroon in hartje Amsterdam besloten bewoners om een mozaïek te maken en dat te veilen. De opbrengst gaat volledig naar Giro 6868. De hoogste bieder wordt de eigenaar van een prachtig mozaïek, een mozaïek met een verhaal.

Rond houten blad waar de contouren van bloemen in mozaïekvorm zichtbaar worden, ligt op een langwerpig tafelblad. Rechts zie je nog een paarse trui van iemand die met de rechterhand een stukje mozaïek legt. Op schoot zie je een doorzichtig plastic bak met daarin enkele mozaïekstukjes.

Gebroken tegels weer vaste grond geven

Evelien Zoete, activiteitenbegeleider bij De Makroon: “Met mozaïeken geef je gebroken stukjes tegel weer vaste grond. De symboliek hiervan in relatie tot wat de aardbeving heeft aangericht, trof me. Daar samen mee bezig zijn, heeft de ouderen geholpen. De aardbeving in Marokko maakte op iedereen zoveel indruk. Maar samen iets doen, hoe klein het feitelijk ook is, biedt ruimte om met elkaar te praten.”

Zichtbare plek in DeLaMar

Evelien is blij dat het kunstwerk tentoongesteld wordt in het DeLaMar Theater. “Het staat daar op een duidelijk zichtbare plek vlakbij de ingang. Iedereen die een avondje komt genieten van een voorstelling loopt er even langs.’ Mensen kunnen meteen de QR-code scannen van de biedingsite op Marktplaats. De hoogste bieder krijgt de mozaïektafel en de opbrengst gaat in zijn geheel naar Giro 6868 van het Rode Kruis. 

Maand lang tentoongesteld

De makers van het kunstwerk brengen het mozaïek op donderdag 5 oktober 2023 zelf al lopend naar het DeLaMar Theater, waar het tentoongesteld wordt. Onder muzikale begeleiding van Dynamo Mundi & the Positive People komt de groep rond 10:30 aan bij DeLaMar. Daar is het mozaïek vanaf 5 oktober 2023 een maand lang te bezichtigen. Ondertussen kan iedereen een bod doen.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...