Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Utrecht

Werkzaamheden aan fietspaden in De Bilt en Bilthoven

Vanaf 20 februari voert aannemer KWS Infra voert in opdracht van de provincie werkzaamheden uit aan fietspaden in De Bilt en Bilthoven. Deze werkzaamheden leveren tijdelijk verkeershinder op.

Fietspaden Biltse Rading, Boslaan en Paltzerweg

De werkzaamheden vinden plaats aan fietspaden langs de Biltse Rading in De Bilt en langs de Boslaan en de Paltzerweg in Bilthoven. Deze fietspaden maken deel uit van de doorfietsroute tussen Utrecht en Amersfoort waarvoor ook andere delen van de route op de planning staan om te worden opgeknapt, verbonden of verbreed.

Project Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort

De werkzaamheden in De Bilt maken deel uit van het project Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort. Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Samen met gemeenten verbeteren we bestaande fietspaden, verbinden ze aan elkaar en voorzien ze van herkenbare belijning, wegwijzers en verlichting.

Zo wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden en naar je werk de fiets te pakken. Dat is goed voor ons klimaat, vermindert de files op de weg en is gezond. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst. Je komt hier minder obstakels tegen en krijgt vaak voorrang op ander verkeer. Download de Ik fiets-app en krijg nog sneller groen licht.

20 februari tot 3 mei 2023: fietspad langs de Biltse Rading in De Bilt

Tussen 20 februari en 3 mei werkt de aannemer aan het fietspad langs de Biltse Rading in De Bilt, tussen de aansluiting met de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan en de Herbierotonde. Dit fietspad wordt verbreed en opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt de verharding van de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan parallel aan de Biltse Rading verwijderd en wordt er nieuwe verharding aangebracht in de vorm van een fietsstraat.

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad langs de Biltse Rading is afgesloten; fietsverkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. De omleidingsroute Biltse Rading is op een kaartje weergegeven. De Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan is alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar. Daarnaast kan er altijd geparkeerd worden bij de woontorens aan de Prof. Dr. P.J. Crutzenlaan.

20 februari tot 28 juli mei 2023: Paltzerweg in Bilthoven

Tussen 20 februari en 28 juli werkt de aannemer aan de Paltzerweg in Bilthoven tussen de aansluiting met de Julianalaan en de aansluiting met de Tolhuislaan. De werkzaamheden starten ter hoogte van de Tolhuislaan en verplaatsen zich naar de westzijde van de Paltzerweg richting de aansluiting met de Sperwerlaan.

De straat wordt van voetpad tot voetpad verwijderd en vervangen door een fietsstraat gelijkwaardig aan de fietsstraat Paltzerweg ter hoogte van de Baarnseweg in Den Dolder. Doordat de volledige inrichting van de straat wordt aangepast, moeten de huidige 19 bomen worden verwijderd. Wanneer de werkzaamheden gereed zijn, worden er 37 nieuwe bomen aangeplant die qua omvang aansluiten bij de bomen die er nu staan.

20 maart tot 12 juni 2023: fietspad langs de Boslaan in Bilthoven

Tussen 20 maart en 12 juni werkt de aannemer aan het fietspad langs de Boslaan in Bilthoven tussen de aansluiting met de Soestdijkseweg Zuid en de aansluiting met de Sperwerlaan. Het bestaande fietspad wordt opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt, ten zuiden van de bomenrij, een betonnen fietspad gemaakt. Hierdoor komen er twee brede éénrichtingsfietspaden in plaats van één smal tweerichtingenfietspad (huidige situatie).

Download de KWS-app en blijf op de hoogte

Met de KWS-app blijf je op de hoogte van de werkzaamheden en van eventuele wijzigingen in de planning. Je downloadt de KWS-app gratis op je mobiele telefoon of tablet. Zoek in de app naar ‘Doorfietsroute Utrecht-Amersfoort’, open het project en klik op ‘volgen’.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...