Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Mens en samenleving

Wat is Human Design en waarom helpt het jou op je spirituele pad?

Wat nu als er een systeem is die jou laat zien hoe jouw energie echt werkt en waarom jij je soms (of vaak) anders voelt dan anderen? Zou jij dan met dat systeem gaan werken? Zo ja, dan is het echt tijd om aan de slag te gaan met het begrijpen van Human Design. Dit is namelijk precies dát systeem.

Wat is Human Design?

Human Design is een revolutionair systeem wat de oude Oosterse wijsheden als Astrologie en I-Ching samenbrengt met de Westerse wetenschap en laat zien welke unieke energie jij in dit leven hebt meegekregen vanuit de planeten om ons heen. Maar ook waar jij open staat voor de energie van anderen en waar jij weer anderen beïnvloedt.

Het is geen complex systeem met planeten die in ‘huizen’ staan en waarbij er slechts 12 verschillende mogelijkheden zijn waar iedereen onder valt. Nee. Het is een heel diepgaand systeem met vele verschillende lagen waar je steeds weer nieuwe dingen in kan ontdekken, maar ook al meteen herkenbaar is wanneer je slechts naar de eerste lagen als je energietype kijkt. 

Het is een heel compleet systeem dat echt op een diepere laag antwoorden geeft over jouzelf. Daarnaast is het vooral een bevestiging dat wat jij voelt en wat voor jou eigenlijk echt zo werkt, ook echt klopt. Het is eigenlijk nog niet gebeurd dat iemand zich niet herkent in diens Human Design profiel. En dat maakt het juist zo boeiend.

Hoe leer je je Human Design profiel begrijpen?

Om je Human Design profiel te leren kennen moet je deze berekenen, zoals via de Human Design App (gratis voor Android). Door het invoeren van je (exacte) geboortegegevens als plaats en tijd, wordt jouw Human Design profiel berekend. Let hierbij wel op dat je je geboortetijd zo exact mogelijk invoert. Soms kan een minuut ernaast al een groot verschil geven.

Vervolgens krijg je een profiel te zien waar een hele hoop informatie op staat. Laat je daar niet gek door maken. Het wordt allemaal duidelijk wanneer je er dieper op in gaat. Het belangrijkste om mee te beginnen zijn je energietype (Manifestor, Manifesting Generator, Generator, Projector of Reflector) en je autoriteit (Emotioneel, Sacraal, Intuïtief, Ego, Hart of geen innerlijke autoriteit).

Met deze 2 gegevens kan je aan de slag gaan met het ontdekken van je Human Design-profiel. Kijk voor de uitleg bijvoorbeeld op de pagina over Human Design van Find Your Light, of lees het e-boek “Ontdek je Human Design”.

Hoe gaat dit jou helpen op je spirituele pad?

Human Design is zo’n krachtig systeem omdat het heel veel handvatten geeft om jezelf beter te leren kennen. Het laat perfect zien waarom we allemaal uniek zijn. Ook krijg je te zien waar je grootste kracht ligt of waar je juist anderen nodig kan hebben. Die handvatten zijn onmisbaar om jezelf echt verder te kunnen ontwikkelen.

Maar het geeft bijvoorbeeld ook aan hoe jouw intuïtie werkt (vanuit het Milt-centrum); hoe makkelijk jij je hoofd stil kan maken in een meditatie; en hoe jij het liefste bepaalt wat de volgende stap is die je gaat zetten (door te reageren op het idee van een ander, zelf initiëren of juist uitgenodigd worden).

Dit zijn allemaal aspecten die heel waardevol zijn om te gebruiken om jezelf nog meer te leren kennen én je spirituele pad makkelijker voor jezelf te maken. Daarom begint dit systeem ook zo populair te worden in de spirituele wereld. Het is zeker iets wat iedereen kan begrijpen, maar doordat er concrete aspecten van spiritualiteit in terugkomen (hoe werkt energie, wat is de invloed van de planeten, enz) is het vooral als je al bezig bent met spiritualiteit een heel tof systeem om mee aan de slag te gaan.

Disclaimer: in dit artikel maken wij gebruik van affiliatelinks. Hiermee dekken wij de kosten voor dit platform. We adviseren hierbij niet per se producten vanwege een mogelijke affiliate-vergoeding.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...