Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Groningen

Vanaf 24 april twee maanden groot onderhoud N374 Stadskanaal

Vanaf maandag 24 april tot en met 18 juni laat de provincie groot onderhoud uitvoeren aan de Nautilusweg (N374) in Stadskanaal. De provinciale weg krijgt een nieuwe asfaltlaag tussen de afrit van de A.G. Wildervanckweg (N366) en de rotonde bij Nieuw-Buinen. Ook de Buinerbrug in Stadskanaal krijgt een opknapbeurt.

In drie fasen afgesloten

De provinciale weg N374 wordt in drie fasen afgesloten:

  • Fase 1 (24 april – 10 mei): vanaf de aansluiting A.G. Wildervanckweg (N366) tot de rotonde Atlantislaan/Steenhouwer. De rotonde bij de Atlantislaan is in deze fase open;
  • Fase 2 (10 mei – 31 mei): vanaf de rotonde Atlantislaan/Steenhouwer tot de rotonde bij het kanaal en de Buinerbrug;
  • Fase 3 (31 mei – 18 juni): vanaf de Buinerbrug tot de rotonde Dwarsdiep.

Vooral hinder en oponthoud voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de naastgelegen fiets- en voetpaden. Ook de  Buinerbrug blijft voor hen toegankelijk. Fietsers en voetgangers moeten rekening houden met enige hinder en oponthoud. De fietspaden die de provinciale weg oversteken zijn tijdens de werkzaamheden gestremd.

Alternatieve routes openbaar vervoer

De buslijnen 73, 74 en 75 rijden een alternatieve route via het bedrijventerrein van Stadskanaal. Buslijn 173 rijdt om via de N378 en lijn 24 rijdt via de N379 en Veenstraat in Stadskanaal. Deze wijzigingen in de dienstregeling kunnen per fase anders zijn en worden via Qbuzz gecommuniceerd. 

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

De N374 is per fase afgesloten voor het al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N366 en N378 richting Veendam en Ter Apel en via de N378 en N379 (provincie Drenthe) richting Gasselternijveen.

Opknapbeurt Buinerbrug Stadskanaal

De Buinerbrug in Stadskanaal krijgt een opknapbeurt tussen 31 mei en 18 juni. De brug wordt schoongemaakt, krijgt een nieuwe verflaag en de slijtlaag op het stalen brugdek wordt deels vervangen. Voor de scheepvaart geldt er oponthoud, de brug wordt eens per uur bediend. 

Kaartje met daarop de N379, N378, N374 en N366, waartussen zich Stadskanaal, Nieuw-Buinen en Musselkanaal bevinden. Hierop een rode stippellijn tussen de Buinerbrug en de Nautilusbrug, het deel waar volgens de begeleidende tekst tussen april en juni 2023 groot onderhoud plaatsvindt.

Resterende werkzaamheden N378

Als de werkzaamheden aan de N374 zijn afgerond werken de provincie Groningen en Drenthe aan de Van Boekerenweg/Gasselterstraat (N378). Tussen 19 juni en 2 juli 2023 brengt de aannemer een rode as-streep en markering aan op de weg. In het Drentse deel worden enkele bushaltes opgeknapt en wordt streetprint aangebracht. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de vernieuwde N374.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...