Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Flevoland

Stichting Opkikker brengt zieke kinderen extra lichtpuntje tijdens Valentijnsdag

Stichting Opkikker heeft 5000 zieke kinderen (en hun broertjes en zusjes) verrast met een Valentijnspakket: een chocoladeroos, een kussen, een kaartje, en meer. Daarnaast kleurden diverse kinderafdelingen van ziekenhuizen rood van de hartjesballonnen. Op deze manier deelde Stichting Opkikker de liefde met alle kinderen die ambassadeur van de stichting zijn en met kinderen die een extra lichtpuntje kunnen gebruiken.

Eigenwaarde en kracht door ambassadeurschap

Ambassadeur zijn van Stichting Opkikker geeft kinderen eigenwaarde en kracht. Zo zijn de kinderen geen (broertje of zusje van een) patiënt, maar ambassadeur van Stichting Opkikker. En daarnaast vinden de ambassadeurs ook kracht bij elkaar, bij hun lotgenoten.

Ook kinderen in ziekenhuizen verrast

Niet alleen de ambassadeurs van Stichting Opkikker ontvingen een verrassing. Ook kinderen in 9 verschillende ziekenhuizen door heel Nederland werden verrast. Zij kregen een rode hartjesballon. Stichting Opkikker hoopt hiermee, ondanks alles, een lichtpuntje te kunnen verzorgen.

Meisje in ziekenhuisbed met aan haar bed een ballon in de vorm van een hart, waarop de kikker van Opkikker staat. De kikker heeft een rode pet op met de klep schuin naar achteren en heeft een hart in zijn handen.

Lichtpuntjes voor gezinnen met langdurig ziek kind

Stichting Opkikker zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Als je kind vaak ziek is, dan bestaat jouw wereld uit veel zorgen en onzekerheden. Ieder lichtpuntje helpt deze gezinnen om weer kracht te vinden om door te gaan. Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Door het organiseren van Opkikkerdagen, maar ook door bijvoorbeeld het verzorgen van deze actie voor Valentijnsdag.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...