Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Cultuur

Podcast Bouke Scholten trekt luisteraars in binnen- en buitenland

C&R Aflevering 19 met Bouke

Bouke Scholten, winnaar van het tv-programma ‘The Tribute, Battle of the bands’ trekt ook als gast van C&R Podcast aandacht in binnen- en buitenland. Duizenden fans bezochten de website van C&R. “Een beetje tot onze verrassing. Ineens zien we naast nationale reacties, ook internationale aandacht”, zegt Chris Wolters van C&R Podcast.

Internationale markt bedienen

De podcast werd talloze malen gedeeld via meerdere social media platformen: “Zowel van Bouke als zijn fans, maar ook via onze eigen C&R-website.” vervolgt Wolters. “Dus hebben we ons als oprichters van C&R Podcast gebogen over het bedienen van de internationale markt.”

Overdoen; doen we niet

“Een interview overdoen in het Engels is geen optie.” stelt Raymond Lorié. “De beleving het gevoel kun je niet zomaar oproepen. De oplossing is vertalen en dan ‘radio met ondertiteling maken’. Daarbij werken we met een gerenommeerd bedrijf uit Hilversum waar we goede ervaringen mee hebben in andere mediaprojecten van ons. Correcte vertaling en goed getimede ondertiteling.”

“Dat blijkt een schot in de roos,” vervolgt Lorié, “want we kunnen zien dat ook muziekenthousiasten uit de hele wereld zich melden, dus zowel uit Europa als Amerika en elders.” Met die ervaring is nu ook de basis gelegd voor onderzoek naar de internationale markt.

Steeds meer enthousiaste reacties

“Voor alle duidelijkheid, we blijven natuurlijk gesprekken die ertoe doen in Nederland opzetten en in Nederlands opnemen. Als extraatje hebben we ook een versie met Nederlandse ondertiteling, voor doven en slechthorenden. We krijgen steeds meer enthousiaste reacties, zowel over de geluidskwaliteit als de inhoudelijke aanpak. Blijft boeien. Steeds opnieuw.”

Bekijk en beluister de podcast met Bouke op YouTube met Nederlandse ondertiteling:

Of kies de versie met Engelse ondertiteling:

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Nieuws

Je zou bijna denken dat het overnametijd is in de wereld van SEO en online marketing. Vandaag maken Leads.io en Klik Proces bekend dat...