Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Groningen

Nu online verlengen rijbewijs in alle gemeenten van provincie Groningen

De mogelijkheid om het rijbewijs online te verlengen werd onlangs beklonken met de volledige dekking in de provincie Groningen. De gemeente Oldambt biedt het online verlengen nu ook aan en maakt daarmee de provincie compleet.

Makkelijker maken dienstverlening

Vier jaar geleden namen de RDW en de NVVB, de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken, het initiatief tot het online verlengen van rijbewijzen. Het uitgangspunt was het gebruiksvriendelijker en makkelijker maken van de dienstverlening. Mensen vinden het fijn dat het digitaal aanvragen snel en op elk gewenst moment kan. Zo hoeven ze niet meer naar het gemeentehuis om de aanvraag in te dienen.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft begin vorig jaar besloten de digitale aanvraag voor de verlenging van het rijbewijs landelijk in te voeren.

Deelnemende gemeenten

De andere Nederlandse gemeenten die de mogelijkheid van het online verlengen van het rijbewijs aanbieden zijn op de website van de RDW terug te vinden.

Door RDW erkende fotograaf

De RDW en de NVVB zorgden ervoor dat pasfoto’s direct digitaal kunnen worden aangeleverd. De kwaliteit van foto’s op rijbewijzen verbeterde hierdoor sterk. Hiervoor moet de pasfoto worden gemaakt bij een door de RDW erkende fotograaf, die de foto digitaal naar de RDW verstuurt. De rijbewijshouder vraagt vervolgens via de website van de RDW zelf de verlenging aan. Twee werkdagen later wordt het rijbewijs bij de gemeente afgeleverd, waar het kan worden opgehaald.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...