Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Friesland

Heerenveense crowdfundactie voor zwemschool laat zien hoe het ook kan

Sportschool Ebert in Drachten en Heerenveen is gesloten. Hierdoor staan 240 zwemleskinderen op straat. Door de diplomapakketten die eerder afgenomen zijn, waren ouders ook hun geld kwijt.

Van sportschool naar zwemschool

Een aantal ouders heeft zich daar niet bij neergelegd. Er is hard gewerkt aan een doorstart van zwemlessen. Niet meer onder de naam van de sportschool, maar als zwemschool. Nu is het van belang dat de nieuwe zwemschool Heerenveen slaagt.

Minimaal 240 kinderen

Een deel van het geld dat hiervoor nodig is moet via donateurs binnenkomen waar twaalf duizend euro aan gevraagd wordt. Hiervan is nu ongeveer de helft binnen. Ook de gemeente Heerenveen draagt eenmalig bij. Wel moeten zich minimaal 240 kinderen melden en zullen ouders maandelijks moeten gaan betalen voor de zwemlessen, ondanks de eerder afgenomen diplomapakketten bij de sportschool.

Ondernemers draaien overuren

“Hier kunnen mensen een voorbeeld aan nemen”, zegt Shiva de Winter, voorzitter van de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid. “Ondernemingen staan wankel door alle crises van de afgelopen jaren en ondernemers draaien overuren om een passende oplossing te vinden.”

“Helaas lukt het met de huidige omstandigheden niet meer, en zijn initiatieven zoals Zwemschool Heerenveen een voorbeeld hoe, in het belang van de zwemveiligheid, gezocht kan worden naar een oplossing.”

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...