Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Noord-Holland

Great Christmas Circus gaat samenwerking aan met Nederlandse Brandwonden Stichting

Het Great Christmas Circus steunt dit jaar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Deze circusproductie vindt van 17 december tot en met 8 januari plaats bij De Bazaar in Beverwijk en is het grootste kerstcircus in de provincie. Van elk verkocht kaartje wordt een donatie gedaan aan de Brandwonden Stichting. Beide partijen hebben dat vandaag bekend gemaakt.

Het goede doel steunen met ticket

“Een euro van elk kaartje gaat naar de Brandwonden Stichting”, aldus Mike Leegwater van het Great Christmas Circus. “Wie een ticket voor het circus koopt, steunt daarmee tegelijkertijd het goede doel.”

De Brandwonden Stichting is niet toevallig gekozen als partner van het kerstcircus. “Ik ben opgegroeid in Beverwijk en deze stad is tevens de thuisbasis van de Brandwonden Stichting”, vertelt de circusproducent. “Ik ben daarom ook goed bekend met het geweldige werk dat deze organisatie doet. Er wordt ontzettend veel aan preventie gedaan en tegelijkertijd steunt de stichting slachtoffers. Daar willen wij een bijdrage aan leveren.”

Werk van Brandwonden Stichting voor voetlicht brengen

De samenwerking is tweeledig. “Wij bereiken met het Great Christmas Circus heel veel mensen. Er worden 30.000 bezoekers verwacht. Daarmee zijn we een prachtig platform om het werk van de Brandwonden Stichting voor het voetlicht te brengen.” Tegelijkertijd wordt geld ingezameld. “Van elk ticket – gebaseerd op de reguliere toegangsprijs – doneren we een euro aan de deze stichting.”

Voorlichting blijft essentieel

Ariënne de Boer is fondsenwerver bij de organisatie. “We zijn ontzettend blij met deze samenwerking”, stelt ze. “Gezinnen en families vormen een belangrijke focus voor ons. Het circus bedient eveneens deze doelgroep. Op deze manier versterken we elkaar. Het is bovendien een ontzettend mooie actie in het kader van fondsenwerving.”

Aandacht voor het risico op brandwonden blijft hard nodig, stelt ze. “Er gebeuren nog heel veel ongelukken. Vooral in de huiselijke sfeer. De gevolgen daarvan zijn vaak heftig. Voorlichting over de risico’s en preventie zijn en blijven daarom essentieel.”

Eerste editie van het Great Christmas Circus

In Beverwijk vindt van 17 december tot en met 8 januari de eerste editie van het Great Christmas Circus plaats. Het is één van de grootste kerstcircussen in Nederland tijdens de kerstvakantie. Bekroonde artiesten uit alle delen van de wereld (geen dieren) komen voor deze productie exclusief naar Noord-Holland.

De voorstelling vindt plaats in een moderne theatertent die voorzien is van luxe kuipstoelen. Het gehele circus is met duizenden lampjes verlicht en heeft daarmee een sprookjesachtige uitstraling. De voorverkoop is in oktober van start gegaan.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...