Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Huis & tuin

Gratis inrichtingsplan en bomen voor inwoners die hun erf willen vergroenen

Inwoners van de provincie Utrecht die hun erf willen vergroenen, kunnen gebruikmaken van een bijzondere regeling. Met het erfbeplantingsproject ‘Groene erven in Utrecht’ worden de deelnemers van beplanting voorzien en kunnen zij gebruikmaken van een op maat gemaakt inrichtingsplan.

600 Duizend extra bomen

De provincie Utrecht heeft de doelstelling om 600.000 extra bomen te planten. Eén van de manieren waarop de provincie dit doel wil bereiken is het erfbeplantingsproject ‘Groene erven in Utrecht’. Er hebben zich al enkele tientallen geïnteresseerden aangemeld, maar er is nog plek voor meer deelnemers.

Gratis plantingsplan en bomen

Met het project kunnen de deelnemers kosteloos een beplantingsplan laten maken. Vervolgens kunnen zij hun erf kosteloos laten aanplanten met bijvoorbeeld fruitbomen, laanbomen, struwelen en (gemengde) knip- of scheerhagen. Ook de aanleg van een houtsingel of bosje op een erf behoort tot de mogelijkheden.

Ruimte voor minimaal 200 aanplantingen

Voorwaarden voor deelname aan het project zijn dat er op het erf ruimte moet zijn om minimaal 200 stuks bos- en/of haagplantsoen te planten en er geldt de verplichting om de gesubsidieerde beplanting in stand te houden. Erven met inpassingsverplichtingen zijn uitgesloten van deelname.

Deelnemen en meer informatie

Geïnteresseerden die in de provincie Utrecht wonen en een erf in het buitengebied (niet zijnde agrarische gronden) hebben, kunnen contact opnemen met Sjoerd Emmen van Orbis via het mailadres groene.erven.in.utrecht@orbis.nl.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...