Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Gezin en kinderen

Geboortebos Waalbos geeft nog meer kindjes een groene start

Op woensdag 7 december 2022 worden om 13:15 uur in het Geboortebos Waalbos in gemeente Ridderkerk voor de tweede keer geboortebomen geplant. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en aan een gezonde leefomgeving. Geboortebomen zijn daarmee een geschenk voor het kindje én voor Moeder Aarde.

Zelf een geboorteboom planten

Met de geboortebossen bieden Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Stichting Nationale Boomfeestdag verzorgt de aanvraag voor geboortebomen en organiseert de feestelijke plantdagen. Het initiatief van de geboortebossen sluit naadloos aan bij het motto van de Stichting: ieder kind een boom.

Op geboortebos.nl kan je een geboorteboom bestellen. Voor de plantdag van 7 december kon dat tot 25 november. Uniek aan het concept is dat de koper zelf met het gezin de boom en een aantal struiken tijdens de plantdag mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een geboorteboomcertificaat en de naam en geboortedatum van het kindje zijn via een in het bos te scannen QR-code op geboortebos.nl terug te vinden.

De geboortebomen worden onderdeel van een nieuw bos. Na verloop van tijd zijn de individuele bomen niet meer herkenbaar en gaan alle bomen (en struiken) op in een schitterend geboortebos.

Groene gezonde wereld

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Samen hebben ze in Nederland al meerdere beboortebossen aangelegd.

Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit realiseert Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer geboortebossen. Zo wil het Ministerie van LNV nog meer kinderen en hun (groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact brengen met de natuur en hen de waarde van bomen laten beleven.

Waalbos op IJsselmonde

Het jonge Waalbos van 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Het Waalbos ligt op IJsselmonde. Dit eiland wordt omzoomd door de Nieuwe en de Oude Maas bij Rotterdam. In de directe omgeving is in de afgelopen 25 jaar veel nieuw groen aangelegd, waar planten, dieren en mensen van profiteren. Zo kun je hier tijdens een wandeling of fietstocht grote bonte spechten, buizerds, eenden, ijsvogels en Schotse hooglanders tegenkomen.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...