Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Drenthe

Bijdrage van de TVM foundation voor Het Groene Hart

Buurt- en speelvereniging Het Groene Hart in het Drentse Zuidwolde beheert en onderhoudt een groot, groen gebied, centraal gelegen in een woonwijk met zo’n vierhonderd gezinswoningen. De buurt- en speelvereniging wil het gebied graag veranderen in een ontmoetingsplek voor jong en oud.

Aangevraagd door medewerker

Om dit mogelijk te maken heeft de TVM foundation een donatie toegezegd. TVM-medewerker Wiebe Feenstra diende de aanvraag in. Samen met Jolanda Metselaar, secretaris van de TVM foundation reikte hij de cheque uit aan Alwin Kleine, secretaris van de vereniging Het Groene Hart.

Ontmoetingsplek voor jong en oud

De vereniging wil bijvoorbeeld spel- en sportvoorzieningen plaatsen voor de jeugd, groenstroken aanleggen voor hondenbezitters en een park inrichten met fruit- en notenbomen waar oudere buurtbewoners elkaar treffen. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet met speeltoestellen voor kinderen.

“We zijn erg trots op het eerste resultaat. Er spelen hier iedere dag al veel kinderen.” zegt Alwin Kleine. De feestelijke opening van Het Groene Hart staat nu gepland op vrijdag 1 juli.

De TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op tvmfoundation.nl.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...