Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Mens en samenleving

App van verpleegkundige Tommie Niessen voor verandering in de zorg

“Het wordt tijd dat er geluisterd wordt naar zorgmedewerkers”. Zelfstandig verpleegkundige, auteur en spreker Tommie Niessen zet zijn bekendheid in om zorgmedewerkers een stem te geven. Op vrijdag 12 mei “Dag van de Zorg” lanceert hij ‘Tommie | De Zorg Community’ met de Tommie app, de eerste socialemedia-app speciaal voor zorgmedewerkers. 

Zorg dichter bij elkaar

‘Tommie | De Zorg Community’ is een gratis online socialemediaplatform om de zorg dichter bij elkaar te brengen. Het idee achter de app is een plek te creëren waar zorgmedewerkers, mensen die in de zorg willen werken, zorgorganisaties, vakbonden, brancheverenigingen en opleidingsinstituten zich (kunnen gaan) verenigen om met elkaar te verbinden, samen te werken, te innoveren en van elkaar te leren.

Tommie app

Om dit te faciliteren heeft Niessen de Tommie app (voor Apple en Android) ontwikkeld, dé socialemedia-app voor de zorg waar zorgmedewerkers en mensen die in de zorg willen werken elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, informeren en ondersteunen, maar ook zorgorganisaties, vakbonden, brancheverenigingen en opleidingsinstituten samenkomen. Een veilige en interactieve omgeving.

De gratis app biedt toegang tot ‘De Zorg Community’, met als doel dé grootste zorgcommunity van Nederland te worden met gepassioneerde zorgverleners, die zich inzetten voor het verbeteren en het sterker maken van onze zorg.

Zorg weer werkbaar maken

Met de Tommie app en ‘De Zorg Community’ willen Niessen en zijn team de zorgsector weer samenbrengen en verenigen. “Het is tijd dat wij het zelf gaan doen. We streven naar een sector waarin zorgverleners worden gezien als de belangrijkste bouwstenen van de gezondheidszorg en waarin hun ervaring en expertise volledig worden benut.

Het is belangrijk dat alle zorgmedewerkers, zorgorganisaties, vakbonden en brancheverenigingen in Nederland samenwerken en de zorg weer werkbaar wordt. Met meer werkplezier, waardering en meer collega’s. Door ons te verenigen vormen we een eenheid, zodat er nu écht iets gaat veranderen om een positieve verandering in beweging te brengen binnen de zorg. Samen sterk voor een betere zorg.”

Tommie Niessen: een man met een missie

Tommie Niessen werkt meer dan 10 jaar in de zorg als verpleegkundige en sinds enkele jaren als ZZP’er in de zorg. Daarnaast is hij spreker en auteur, die schrijft over de ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk als verpleegkundige. Niessen is een man met een missie: de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten.

Tommie kreeg landelijke bekendheid met zijn in 2018 verschenen boek ‘Tommie in de zorg’. De laatste jaren is hij naast zijn werk in de zorg en het geven van lezingen en workshops met name actief geweest op diverse socialemediakanalen waar hij meer dan 200.000 volgers heeft. Tommie wil zijn bekendheid nu inzetten en gebruiken om de zorgmedewerkers een landelijke stem te geven.

Tommie: “Het is van essentieel belang de huidige zorgmedewerkers te behouden in de Zorg sector en instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren opdat we ook de komende decennia kwalitatief goede zorg voor alle inwoners van Nederland kunnen garanderen. De zorgverleners hebben mij jarenlang online gevolgd zodat ik mijn stem kon laten horen, nu is het tijd dat ik met mijn bekendheid de zorgverleners help hún stem te laten horen”.

Disclaimer: in dit artikel maken wij gebruik van affiliatelinks. Hiermee dekken wij de kosten voor dit platform. We adviseren hierbij niet per se producten vanwege een mogelijke affiliate-vergoeding.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...