Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Nieuws

Apeldoorn heeft een warenhuis minder, is dat erg?

In 1919 vestigde warenhuis Middelink zich aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Vanaf 2023 is er geen warenhuis Middelink meer zoals vele generaties Apeldoorners dat gekend hebben.

Middelink Wonen en Middelink Slapen definitief gesplitst

Sinds de start in 1919 is warenhuis Middelink fors gegroeid en hebben ze aangrenzende panden betrokken om de groei aan te kunnen. De zaak werd zelfs gesplitst in Middelink Slapen, Middelink Wonen en Middelink Koken en Tafelen. Nog steeds was er de ervaring van een warenhuis in het pand aan de Asselsestraat, daar komt nu dus een einde aan.

Middelink Wonen is in november 2022 verhuisd naar de Vlijtseweg en Middelink Koken en Tafelen verdwijnt na 2022 uit het Apeldoornse straatbeeld. Middelink Slapen blijft -in ieder geval voorlopig- op het vertrouwde adres aan de Asselsestraat gevestigd en opereert als geheel eigen onderneming verder.

Weer een warenhuis minder, is dat erg?

Na het verdwijnen van Vroom & Dreesmann is de HEMA nog het enige echte warenhuis in Apeldoorn. Hoewel Middelink formeel gesplitst was in verschillende winkels voelde het nog wel als warenhuis in het pand aan de Asselsestraat. Met de verhuizing naar de Vlijtseweg blijven alleen woonwinkel Middelink Wonen en beddenzaak Middelink Slapen over en is ook het gevoel van een warenhuis weg. Is dat erg?

Natuurlijk lijkt dat niet zo goed, maar weet ook dat een bedrijf dat niet verandert, vaak ook geen lang leven beschoren is. Het feit dat Middelink verandert betekent dat ze rekening houden met vraag vanuit de markt en ontwikkelingen die van invloed zijn op hun bedrijfsvoering. Zo voorkomen ze juist dat ze irrelevant worden en hun voortbestaan in gevaar komt.

Er is over nagedacht

Dankzij de splitsing van Middelink Wonen en Middelink Slapen en het beëindigen van Middelink Koken en Tafelen is er toekomst voor Middelink. Reken er maar op dat er nagedacht is over deze stap en dat het sluiten van Middelink Koken en Tafelen niet zomaar besloten is.

Dus is het erg dat Middelink als warenhuis verdwijnt? Voor sommige mensen is het ongetwijfeld een aderlating, maar daar komen ze ook wel weer overheen. Voor het voortbestaan van Middelink als winkelbedrijf is de splitsing en de verhuizing van Middelink Wonen waarschijnlijk de beste beslissing.

Winkels blijven behouden

De winkels van Middelink blijven op deze manier behouden, al verdwijnt een deel van het aanbod door het sluiten van Middelink Koken en Tafelen. Dat kan je jammer vinden, helemaal verdwijnen doet Middelink niet en dat is het goede nieuws.

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...