Connect with us

Waar zoek je meer informatie over?

Gezondheid

Al meer dan 6 miljoen personen bezochten in november de websites van zorgverzekeraars

In november 2022 is het aantal personen dat online een website en/of app van een zorgverzekeringaanbieder bezocht al gestegen naar meer dan 6 miljoen personen. Zo blijkt uit data van GfK DAM*: 6.418.000 personen van 13 jaar en ouder.

Piek eind november

Sinds de eerste premies voor het nieuwe jaar beschikbaar kwamen is het bereik in aanloop naar de belangrijke decembermaand al sterk gestegen. De piek in bereik lag in de laatste weken van november. In de vergelijking van de prijzen en diensten hebben in november ook meer dan 4 miljoen personen gebruik gemaakt van de online zorgvergelijkingsdiensten.

Ten opzichte van de maand oktober kennen de aanbieders een stijging in unieke bezoekers van meer dan 25%, ofwel 1,3 miljoen personen. Relatief gezien is de stijging het sterkst in de middengroep sociale klasse (B2) met een stijging van 31%.

Opvallende stijging personen met lagere opleiding

Opvallend is ook de stijging onder personen met een lagere opleiding ten opzichte van een jaar eerder; dit jaar heeft 26% van deze groep de zorgverzekeringaanbieders online bezocht terwijl dit niveau vorig jaar op 20% lag.

De stijging in bereik van de aanbieders is ook in grote mate afkomstig van de online vergelijkingsdiensten: 83% van de bezoekers van de vergelijkingsdiensten heeft in de maand november ook een aanbieder bezocht. Ook was er een hoge mate van overlap tussen de verschillende aanbieders, wat duidt op oriëntatie en vergelijking tussen de aangeboden verzekeringen.

Staafdiagrammen met bezoekersaantallen voor vergelijkingsdiensten en zorgverzekeraars.

De verhoogde focus op de nieuwe zorgverzekeringen draagt ook bij aan een hogere bezoekfrequentie: nagenoeg de helft van de online bezoekers in november bezocht op 3 verschillende dagen of vaker online één of meerdere aanbieders. Bij de vergelijkingsdiensten lag dit aandeel van 3+ dagen net iets lager, namelijk op 38%.

*Bron: GfK GXL DAM, PC/Laptop, smartphone, tablet; de online zorg vergelijkingsdiensten en online merken zorgaanbieders uit deze rapportage bevatten de volgende merken:

Zorgvergelijkers: Independer, Poliswijzer, Pricewise, Zorgkiezer, Zorgwijzer

Zorgaanbieders:  CZ, Defriesland, Ditzo, FBTO, Hemaverzekeringen, Interpolis, Just, Menzis, Nationale Nederlanden, OHRA, Onvz, Promovendum, Unive Verzekeringen, VGZ, Zekur, Zilveren Kruis

Ook interessant

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Drenthe

Herken je dat, dat je het soms zo druk hebt dat je niet weet hoe je al het werk rond moet krijgen? Zo gaat...

Media

Facebook “dreigt” te vertrekken uit Europa, aldus nieuwsberichten naar aanleiding van lopend onderzoek naar het zogenoemde Privacy Shield. Hoe groot is de kans dat...